Hizmetler

Kısa Süreli Bireysel Psikolojik Danışma, Grup Çalışmaları,
Kariyer Psikolojik Danışmanlığı ve Kariyer Rehberliği, Eğitim ve Konferanslar

Kısa Süreli Bireysel Psikolojik Danışma:

Kısa süreli bireysel psikolojik danışma oturumlarının süresi 50-55 dk. arasında sürmektedir ve yaklaşık olarak 10 oturum kadar sürebilmektedir. Kuşkusuz bu sayı danışanların gereksinimlerine göre değişebilir. Yüz yüze kısa süreli psikolojik danışma oturumları T Blok B2. katta bulunan İAÜ SKS PDR Uygulama ve Araştırma Birimi Bireysel Psikolojik Danışma Odalarında yapılmaktadır. Bu oturumlar çevrimiçi de yapılabilir. Çevrimiçi yapılan kısa süreli psikolojik danışma oturumlarında danışan ve psikolojik danışmanın yüzleri görülür ve kayıt alınmaz. Danışan bulunduğu odanın güvenliği garanti etmiş olmalıdır ve acil durumlarda kendisine ulaşılacak bir kişinin telefon numarasını psikolojik danışmana vermelidir.

Grup Çalışmaları

Birimdeki uzmanların mesailerinin uygunluğuna göre öğrenci gruplarına yönelik aşağıdaki hizmetler sunulmaktadır.

Grupla psikolojik danışma: Grupla psikolojik danışma oturumlarının süresi 1,5 ile 2 saat arasında sürmekte ve toplamda 15 civarında oturum yapılmaktadır. Bunun için Birimde kayıt yaptırmanız ve 30 dk. kadar süren bir konsültasyona katılmanız gereklidir. Yüz yüze grupla psikolojik danışma oturumları T Blok B2. katta bulunan İAÜ SKS PDR Uygulama ve Araştırma Birimi Grupla Psikolojik Danışma Odalarında yapılmaktadır.

Psikoeğitim ve yaşam becerileri grupları: Bu gruplarda öğrencilerin gereksinimleri doğrultusunda ve kendini geliştirmeye yönelik yaşam becerileri kazandırılmaktadır. Örneğin, iletişim becerileri, stresle baş etme, öfke yönetimi, hakkını arama gibi konular bu becerilere örnektir.

Destek grupları: Destek grupları ise psikoeğitim gruplarına kıyasla daha kısa süreli olabilir. Konuları ise öğrencilerden, öğretim üyelerinden ve yerleşke temsilcilerinden gelen öneriler doğrultusunda belirlenmektedir. Bu gruplar öğrencilerin öğrenim gördükleri birimlerde de yapılabilir.

Kariyer psikolojik danışmanlığı ve kariyer rehberliği:

Kariyer kararı verme zorlukları yaşayan, kariyer gelişim becerilerini geliştirmek isteyen öğrenciler için sağlanan hizmetlerdir. Bu hizmet kapsamında, öğrenciler kariyer psikolojik danışması, özgeçmiş hazırlama ve iş başvurusu yapma becerileri, ilgi envanteri uygulanması ve profil puanlarını yorumlama gibi çalışmalara katılabilirler.

Eğitim ve konferanslar

İAÜ öğrencilerinin gereksinimleri doğrultusunda çeşitli alanların uzmanları tarafından yüz yüze ya da çevrimiçi eğitimler planlanıp, konferans organizasyonları yapılmaktadır.